Ak Parti İzmir 2.Bölge Milletvekili Adayı listeleri açıklandı

Ak Parti İzmir 2.Bölge Milletvekili Adayı listeleri açıklandı
Yayınlama: 09.04.2023
A+
A-

14 Mayıs seçimlerine geri sayım sürerken, Ankara’da partilerin genel merkezlerinde milletvekili aday listelerini oluşturmak için yoğun bir mesai harcandı.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği kurulda, aday listelerine son şekli verildi.

AK Parti milletvekili adayları kamuoyu ile paylaşıldı.

İzmir 1. ve 2. bölgelerde toplam 28 milletvekili adayının belirlendiği listede Bakan Mehmet Kasapoğlu ve Eyyüp Kadir İnan birinci sıralardan aday oldu.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise üç dönem kuralına takıldığı için listede yer almadığı aktarıldı.

Listede ise mevcut vekillerden Mahmut Atilla Kaya, Yaşar Kırkpınar, Ceyda Bölünmez Çankırı, Cemal Bekle, Mehmet Ali Çelebi ve Alpay Özalan sıralamada ilk 5’e girdi.

Gazeteci Şebnem Bursalı 1. Bölge 3. sırada yer alırken, il başkanlığı görevinden istifa ederek aday adayı olan Kerem Ali Sürekli 5. sırada kendine yer buldu.

Ağrı Belediye Başkanlığından istifa ederek vekillik için müracat eden Savcı Sayan 6. sıradan aday oldu. 

İzmir 1. Bölge 10. sıradaki Nisa Alptekin (18) AK Parti listelerindeki en genç milletvekili adayı olarak açıklandı.

Menemen eski İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik 9. sıradan, uzun yıllar Bayraklı İlçe Başkanlığı yapan Halil Polat ise 11. sıradan aday oldu. Yine Gaziemir, Balçova eskim başkanları listede yer aldı. Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş ve Çeşme İlçe Başkanı Hatice Yeliz Karataş da listede yer alan isimler arasında.

Kaynak: egepostasi.com

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.