Bergama’da Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi Açıldı!

Bergama’da Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi Açıldı!
Yayınlama: 11.03.2024
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre koruma ve sürdürülebilir kalkınma vizyonu çerçevesinde önemli bir adım atarak, Bergama’da kurulan Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi’ni faaliyete geçirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu projelerine bir yenisini daha ekleyerek, evsel atıkların neden olduğu sızıntı sularını arıtmak üzere Bergama Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi’ni hizmete sundu.

Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere, çok sayıda yerel yönetici, siyasi parti temsilcisi, sivil toplum kuruluşu ve kooperatif temsilcisi, meclis üyeleri, muhtarlar ve İzmirli vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan  Başkan Tunç Soyer, “Beş yıl boyunca rozetsiz belediye başkanlığı yapmaya çalıştım. Ama bunu yaparken Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerlerini hep gözeterek çalıştım. Sadece geleceğin yatırımlarını değil, geleceğin aydınlık Türkiye’sini de inşa etmek için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki En Modern Tesis Olacak

Bergama Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi, günlük 310 metreküp arıtma kapasitesiyle hava, toprak, su ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde sızıntı sularını arıtacak. Böylece, evsel atıkların doğaya olan olumsuz etkileri minimize edilerek, sürdürülebilir bir çevre yönetimi sağlanacak. Tesis, aynı zamanda Türkiye’de bu ölçekteki en modern tesislerden biri olarak dikkat çekiyor.

İklim Kriziyle Mücadelede Önemli Bir Rol Oynayacak

Başkan Soyer, İzmir’in çöp sorununu çözmek ve atıkları ekonomiye kazandırmak adına büyük öncelik verdiklerini belirtti. Bu bağlamda, Harmandalı Biyogaz Tesisi ve Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi gibi önemli projeleri hayata geçirdiklerini, böylece belediye bütçesine önemli katkılar sağladıklarını vurguladı.Projenin yüklenicisi Kata İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kurban Karagöz, çevre projelerinin gelecek nesiller için büyük önem taşıdığını, ancak halk tarafından fark edilmese de bu tür projelerin topluma ciddi hizmetler sunduğunu ifade etti. Tesisin, iklim kriziyle mücadelede de önemli bir rol oynayacağını belirterek, sızıntı sularının temiz su haline getirilerek kentsel atık su hatlarına veya doğrudan alıcı ortamlara verileceğini açıkladı.

Kaynak: gazeteyenigun.com

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.