Çandarlı ve Denizköy Arasında Çıkan Yangın 200 Dönüm Makilik ve Zeytinlik Alanı Kül Etti

Çandarlı ve Denizköy Arasında Çıkan Yangın 200 Dönüm Makilik ve Zeytinlik Alanı Kül Etti
Yayınlama: 19.06.2024
A+
A-

Dün gece saat 23.30 sularında Çandarlı ile Denizköy mahalleleri arasında bulunan otluk alanda başlayan yangın, kısa sürede makilik ve zeytinlik alanlara yayıldı. İzmir İtfaiyesi’nin 7 arazöz, 6 tonaj araç, 1 merdivenli araç ve 55 personeli ile müdahale ettiği yangına, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri de çok sayıda iş makinesi ve su tankeri ile destek verdi. Orman İtfaiyesi ile koordineli çalışılarak yangın, sabaha karşı kontrol altına alındı.

Yangının Yarattığı Zararlar

Yangında, 200 dönümlük makilik ve zeytinlik alan kül oldu. Ayrıca, 2 damda bulunan büyük ve küçükbaş hayvanlar ile kümes hayvanları telef oldu. 3 yazlık, 1 balık çiftliği deposu ve 2 çiftlikte bulunan kümesler yangında tamamen kullanılamaz hale geldi.

Başkan Cemil Tugay’dan Teşekkür ve Uyarı

Yangına müdahale çalışmaları hakkında açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ekiplerin hızla müdahale ettiğini ve doğayı korumak için büyük emek sarf eden itfaiye ekiplerine teşekkür etti. Tugay, yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte yangınların kritik bir döneme girdiğini belirterek, vatandaşlardan ormanları koruma konusunda daha dikkatli olmalarını istedi.

İzmir İtfaiyesi’nden Önemli Uyarılar

İzmir İtfaiyesi, küresel ısınmanın artması ve ormanların azalması ile birlikte yangın riskinin de arttığını hatırlatarak şu uyarılarda bulundu:

  • Seyir halindeyken araçtan sigara izmariti atılmamalı.
  • Piknik alanları dışında mangal yakılmamalı.
  • Ev ve yaşam alanlarının etrafındaki kuru otlar temizlenmeli.
  • Bağ, bahçe, yazlık gibi alanlarda tamirat yapılırken yangın söndürücü tüp veya su bulundurulmalı.
  • Yangına sebep olmamak için herkesin dikkatli olması ve şüpheli durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi ile iletişime geçmesi gerektiği vurgulandı.

Bu uyarılarla, vatandaşların yangın riskine karşı daha bilinçli olmaları ve önlemler almaları gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.