Öğretmenlikte Yeni Dönem: Kariyer Basamakları Kalkıyor

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Kariyer Basamakları Kalkıyor
Yayınlama: 05.07.2024
A+
A-

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yapılan 39 maddelik değişikliklerle birlikte, öğretmen adaylarının eğitim ve atanma süreçlerinde önemli yenilikler getiriliyor.

Bu yeni düzenlemelerle, uzman ve başöğretmen olma sürecinde uygulanan kariyer basamakları sınavı kaldırılıyor. Uzman öğretmen olmak için 10 yıl öğretmenlik yapmak yeterli olacak. Başöğretmenlik için ise uzman öğretmenlikte en az 10 yıl deneyim, cezasız bir sicil ve uzman başöğretmen eğitimini tamamlama şartı aranacak.

Milli Eğitim Akademisi’nin kurulmasıyla öğretmen adayları burada 4 dönem hazırlık eğitimi alacak. Eğitim fakültesi mezunları için bu süre 3 dönem olacak. Akademiye giriş KPSS puanıyla yapılacak ve başarılı olanlar sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayacak. Üç yıl sonra kadroya geçiş yapacaklar, başarısız olanlar ise akademiden ayrılacak.

Teklif ayrıca, öğretmenlere yönelik şiddeti önlemek için de yeni tedbirler içeriyor. Kasten yaralama, tehdit, hakaret ve görevi yaptırmama suçlarının öğretmene karşı işlenmesi durumunda, cezalar yarı oranda artırılacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.