En Düşük Emekli Aylığı İçin Kritik Toplantı

En Düşük Emekli Aylığı İçin Kritik Toplantı
Yayınlama: 10.07.2024
A+
A-

Emekli aylıklarına yapılacak zam düzenlemesi için önemli bir toplantı düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının artırılması konusunda bir araya gelecekler.

Yaklaşık 4 milyon emekli, zam düzenlemesiyle ilgili yapılacak çalışmaları merakla bekliyor. 6 aylık enflasyon verilerine göre emekli maaş zam oranı yüzde 24,73 olarak belirlendi. Ancak bu zam, kök aylığı 7 bin 710 lira ve altında olan emeklilerin maaşlarını en düşük emekli maaşının altında bırakıyor.

AK Parti kurmaylarının, sadece en düşük emekli maaşına yönelik bir hazırlık yaptığı öğrenildi. İlk bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması planlanıyor.

Zam İçin Toplantı:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Bakan Şimşek, Elitaş ve Güler, bu önemli konu için bir araya gelecekler. AK Partili yetkililer, seyyanen zammın mümkün olmadığını, şu an için sadece en düşük emekli maaşının 10 bin TL’nin üzerine çekilmesi için çalıştıklarını belirttiler.

Temmuz Maaşlarına Yetiştirilmeye Çalışılıyor:

Toplantıdan çıkacak kararın Meclis’e sunulması bekleniyor. Yetkililer, düzenlemenin temmuz maaşlarına yetiştirilmesi için çalıştıklarını, yetişmemesi durumunda ise farkın sonradan yatırılabileceğini vurguladılar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.