EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’dan Bergama Ticaret Odası’na Ziyaret

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’dan Bergama Ticaret Odası’na Ziyaret
Yayınlama: 31.07.2024
A+
A-

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, Bergama Ticaret Odası’na (BERTO) bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaret sırasında mesleki eğitim ve bölgesel yatırımlar gibi konular gündeme alındı.

Ziyarette, BERTO Başkanı Lütfi Kolat, Yorgancılar ve beraberindeki heyeti karşıladı. Kolat, yaptığı konuşmada bölgedeki yatırımların hızla arttığını ve bu yatırımlarla birlikte vasıflı iş gücüne olan ihtiyacın da giderek yükseldiğini belirtti. Kolat, “Bergama’da faaliyet gösteren Batı Anadolu Serbest Bölgesi, kurulma aşamasındaki Dikili Tarıma Dayalı İhtisas OSB ve birçok kişiye istihdam sağlayan Bergama Organize Sanayi Bölgesi, bölgemizin ekonomik yapısını hızla değiştiriyor. Biz, bu yatırımların başarılı olmasında mesleki eğitimin anahtar rol oynadığını düşünüyoruz. TOBB desteğiyle bölgemizde açılacak donanımlı bir meslek lisesinden mezun olacak öğrencilerin, yerel işletmelerde hızla iş bulacaklarına inanıyoruz” dedi. Kolat ayrıca, BERTO’nun güncel faaliyetleri hakkında detaylı bilgi vererek üyelerin sorunları ve çözüm önerileri üzerinde durdu.

Yorgancılar, yaptığı konuşmada mesleki eğitimin önemine vurgu yaparak, “Mesleki eğitim, her zaman gündemimizde olan bir konu. Gelişmiş ülkelere baktığımızda, bu ülkelerin mesleki eğitime verdikleri önemi görüyoruz. Bu nedenle, biz de iş dünyası temsilcileri olarak her platformda mesleki eğitime dikkat çekmeye çalışıyoruz” dedi. Ziyaretin sonunda Yorgancılar, BERTO Yönetimi’ne teşekkür ederek yakın bir zamanda tekrar bir araya gelme sözü verdi.

Görüşmenin ardından, Yorgancılar, BERTO Yönetimi’ne hediye takdim etti. BERTO Başkanı Lütfi Kolat ve BERTO Meclis Başkanı Onur Kayalıoğulları da Yorgancılar’a Bergama Akropol temalı bir hediye sunarak bu değerli ziyaret için teşekkürlerini ilettiler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.