AK Parti’den 3 Çocuklu Ailelere 17 Bin TL Teşvik Önerisi

AK Parti’den 3 Çocuklu Ailelere 17 Bin TL Teşvik Önerisi
Yayınlama: 10.07.2024
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2023 verilerine göre, doğurganlık hızı 1,51 olarak kaydedildi ve bu oran, nüfusun yenilenme düzeyi olan 2,1’in oldukça altında kaldı. Bu durum, Türkiye’nin giderek yaşlanan bir nüfus yapısına sahip olduğunu gösteriyor. Bu tabloyu tersine çevirmek için AK Parti yeni bir çalışma başlattı ve MYK toplantısında önemli öneriler tartışıldı. Öne çıkan önerilerden biri, 3 çocuklu ailelere 17 bin TL bakım desteği verilmesi.

Doğurganlık hızının düşmesi ve Türkiye’nin ilk kez OECD ülkeleri ortalamasının altına inmesi, AK Parti’yi doğum oranlarını artırmak için harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısında, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Türkiye’nin nüfus dinamikleri ve doğurganlık haritası üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, tek seferlik maddi teşviklerin çocuk sahibi olma kararını çok fazla etkilemediği belirtilirken, kamu destekli çocuk bakım hizmetlerinin en başarılı sonuçları verdiği vurgulandı. Toplantıda, tüp bebek tedavisinde devlet desteği için öngörülen yaş sınırının 40’tan 45’e çekilmesi, “Anne dostu hastane” gibi uygulamaların yaygınlaştırılması ve doğum izinlerinden sonra annelere çocuklarının ilkokula başlamasına kadar kısmi süreli çalışma hakkı getirilmesi gibi öneriler dile getirildi.

Ayrıca, 3 ve daha fazla çocuğa sahip olan ailelere kademeli olarak asgari ücret tutarında bakım desteği verilmesi ve doğum parası olarak birinci çocuğa 300 TL, ikinci çocuğa 400 TL, üçüncü ve üzeri çocuğa 600 TL olan rakamların güncellenmesi de öneriler arasında yer aldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.