Ankara’da Ekonomi Zirvesi: CHP’li Karatepe, Bakan Şimşek ile Görüştü

Ankara’da Ekonomi Zirvesi: CHP’li Karatepe, Bakan Şimşek ile Görüştü
Yayınlama: 24.06.2024
A+
A-

Yeni haftanın ilk günü Ankara’da gerçekleşen önemli bir görüşme, ekonomi gündemini belirledi. CHP’nin Hazine ve Maliye’den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya geldi. Görüşme, saat 10.00’da başlayıp 4 saat 15 dakika sürdü.

Karatepe’nin 4 Ana Talebi

Görüşme sonrasında CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Yalçın Karatepe, hükümete dört ana talep ilettiklerini açıkladı. Bu talepler, asgari ücrete ara zam yapılması, emekli aylıklarına ciddi artış, tarımsal desteklerin artırılması ve vergide adaletsizliğin giderilmesi oldu. Karatepe, “Biz temsil ettiğimiz kitlelerin haklarını savunmak ve bedeli ödeyenin vatandaş olmaması için bu görüşmeyi gerçekleştirdik” dedi.

Asgari Ücrete Ara Zam Talebi

Karatepe, enflasyonun yüksek seyrettiği bu dönemde asgari ücrete yılın ikinci yarısında zam yapılmamasını reddettiklerini belirtti. “Bu artışın yapılmasının bir zorunluluk olduğunu, sayın bakana ifade ettik” şeklinde konuştu.

Emekli Aylıklarına Artış Talebi

Emekli aylıklarında artışın zorunluluk olduğunu vurgulayan Karatepe, mevcut yasadan gelen enflasyon kadar artışın yeterli olmadığını, bunun üzerine büyüme rakamı kadar ilave artış yapılması gerektiğini söyledi. Karatepe, “Memur emekli aylıklarındaki artış, enflasyon farkı ve sözleşmeden gelen kısmın yeterli olmadığını ifade ettik” dedi.

Vergide Adalet ve Tarımsal Destekler

Karatepe, vergide adaletin sağlanması için yüksek gelir gruplarından daha yüksek oranda vergi alınması gerektiğini de dile getirdi. Ayrıca, tarımsal desteklerin artırılarak çiftçilere yüzde 1 oranında ödenmesi gerektiğini belirtti.

Hükümetin Yanıtı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sırasında görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, “Gündeme getirilen konular hükümetin zaten bildiği, bakanlığın üzerinde çalıştığı konulardır. Ekonomi yönetimimiz ne yaptığını biliyor ve öngördükleri takvim kusursuz bir şekilde işliyor” dedi.

Sonuç

Karatepe, 4 saatin sonunda hükümetin ekonomik sorunlara yaklaşımında bir değişim iradesi olmadığını gördüklerini belirtti. Yurt dışı çıkış harcı gibi konularda somut bir yanıt alamadığını söyleyen Karatepe, “Vatandaşın seyahat özgürlüğünü kısıtlayan uygulamalar kabul edilemez” dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Karatepe’yi görüşme sonrasında aracına kadar uğurladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.