Ankara’daki saldırı girişiminde teröristlerden birinin kimliği belli oldu

Ankara’daki saldırı girişiminde teröristlerden birinin kimliği belli oldu
Yayınlama: 02.10.2023
A+
A-

İçişleri Bakanlığı’na yönelik bombalı saldırı girişiminin ardından başlatılan soruşturmada, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin kimliği belirlendi. Teröristin PKK/KCK üyesi Hasan Oğuz olduğu açıklandı. Yaralı polisleri hastanede ziyaret eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Alçak, hain terör hiçbir zaman başarılı olamayacak. Bunlar son çırpınışları.” dedi. Yerlikaya, DNA testi sonucunda netleşen teröristin kimliğini bugün paylaştıklarını, netleşen her bilgiyi paylaşmaya da devam edeceklerini söyledi.

İçişleri Bakanlığı, Bakanlığın önündeki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin, terör örgütü PKK/KCK üyesi “Kanivar Erdal” kod adlı Hasan Oğuz olduğunun belirlendiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığına yönelik 2 terörist tarafından dün düzenlenen hain saldırı girişiminin, kahraman polislerin anında karşılık vermeleri neticesinde engellendiği ve teröristlerin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden birinin, bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi “Kanivar Erdal” kod adlı Hasan Oğuz olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda yaralanan polisleri tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Yerlikaya, “Alçak, hain terör hiçbir zaman başarılı olamayacak. Bunlar son çırpınışları. Yurt içinde ve yurt dışında her noktada onlara dünyayı dar ediyoruz ve dar etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Alim Reis Demirel kardeşimizin yanına gittik. Morali gayet iyi. Onu bir sürpriz hazırladık. Kendisi Cumhurbaşkanımızla görüştü. Cumhurbaşkanımızın kendisine şifa dileklerini iletti. Ailesiyle görüştük. Onlar çok mutluluklar. Dünkü gibi değiller tabii ki. Onların sevinçlerini paylaştık.

Sonra da Erkan Karataş kardeşimizin yanına geçtik. Bugün küçük bir operasyon geçirdi. O da iyi geçmiş. Onun zaten durumu iyiydi. Kahramanlarımızla gurur duyuyoruz. Alçak teröristlerin saldırı girişiminde bulunduğu noktada onları akamete uğratanlarla gurur duyuyoruz. Başhekimimiz dahil tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Çok çalışıyorlar. Ben şahidim.

“HER NOKTADA ONLARA DÜNYAYI DAR EDİYORUZ”

Bugün Cumhurbaşkanı Yardımcımızla şehit Mikail kardeşimizin cenazesindeydik. Alçak hain terör hiçbir zaman başarılı olamayacak. Son çırpınışları. Yurt içinde ve yurt dışında her noktada onlara dünyayı dar ediyoruz ve dar etmeye devam edeceğiz. Ankaramıza tekrar geçmiş olsun diyorum.

“NETLEŞEN HER BİLGİYİ PAYLAŞACAĞIZ”

DNA testi sonucunda netleşen teröristin kimliğini bugün sizle paylaştık. Netleşen her bilgiyi paylaşacağız. İçişleri ailemize bizzat gelen, telefon açan kahramanlarımıza geçmiş olsun diyenlere teşekkür ediyorum.”

Kaynak: ntv.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.