Bakanlıktan Bergama’da 4 önemli koruma kararı birden!

Bakanlıktan Bergama’da 4 önemli koruma kararı birden!
Yayınlama: 03.10.2023
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu İzmir’in UNESCO kenti Bergama ilçesinde 4 koruma kararına imza attı. İlçenin Yukarıkırıklar, Aşağıbey, Çitköy ve Katrancı mahallelerindeki parseller bakanlık kararları ile arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu İzmir’in UNESCO kenti Bergama’da 4 önemli koruma kararına imza attı.

DR. PIRSON’UN ÇALIŞTIĞI ALAN 3. DERECE SİT İLAN EDİLDİ
Bergama’nın Yukarıkırıklar Mahallesi’nde Prof. Dr. Felix Pirson ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ‘İzmir Bergama, Kınık Arkeolojik Yüzey Araştırması Çalışması’ kapsamında tespit edilen alan 3. Derece Arkeolojik sit olarak tescil edildi.

AŞAĞIBEY MAHALLESİ’NDE 1. DERECE ARKEOLOJİK SİT!
Bakanlığın Bergama’da aldığı bir diğer kararla birlikte Aşağıbey Mahallesi’nde Akçakır Mevkii’nde şahıs mülkiyetinde bulunan fıstıklık niteliğindeki parseldeki taşınmaz ‘Akçakır Nekropol Alanı’ adı ile 1. Derece Arkeolojik sit olarak tescil edildi.

ORMAN NİTELİĞİNDEKİ TAŞINMAZ 3. DERECE SİT
Bergama’nın Çitköy Mahallesi’nde hazine mülkiyetinde ve orman niteliğindeki taşınmaz ise ‘Çitköy Arkeolojik Yerleşimi’ adı ile 3. Derece Arkeolojik sit olarak tescil edildi.

KATRANCI’DA 3. DERECE ARKEOLOJİK SİT
Bergama’nın Katrancı Mahallesi’nde şahıs mülkiyetinde ve zeytinlik niteliğindeki parsellerdeki taşınmazlar ise ‘Katrancı Arkeolojik Yerleşimi’ olarak 3. Derece Arkeolojik sit olarak tescil edildi. 

Kaynak: gercekizmir.com

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.