Benzine İndirim Geldi

Benzine İndirim Geldi
Yayınlama: 06.08.2024
A+
A-

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki değişimler, benzin ve motorin fiyatlarını etkileyerek indirim ve zam haberlerine neden oluyor. 6 Ağustos 2024 itibarıyla akaryakıt fiyatlarında bir değişiklik var mı? Benzin ve motorin litre fiyatları güncel olarak ne kadar?

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki hareketlilik, vatandaşların akaryakıt fiyatlarını yakından takip etmesine sebep oluyor. Son olarak, benzin fiyatlarına 1 lira 73 kuruşluk bir indirim uygulandı. Bu indirim, bu geceden itibaren pompaya yansıyacak. Motorin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

Benzin ve Motorinde Güncel Durum

İstanbul’da güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre, motorinin litre fiyatı 43,64 TL, benzinin litre fiyatı ise ortalama 43,51 TL’den satılıyor.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına eklenen ÖTV ve EPDK payları ile KDV hariç rafineri satış fiyatı olarak belirleniyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru baz alınarak, belirli bir fiyat değişim farkı çerçevesinde hesaplanıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.