Bergama 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye Birincisi Oldu!

Bergama 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye Birincisi Oldu!
Yayınlama: 29.05.2024
A+
A-

Bergama 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayıyla 27 Mayıs 2024 tarihinde Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Türkiye Geneli Sağlıkçılar Yarışıyor” yarışmasında büyük bir başarıya imza attı. İzmir’i temsil eden okul, İstanbul’da düzenlenen finalde Türkiye birincisi oldu ve İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden %100 burs kazandı.

Nisan ayında İzmir’deki sağlık meslek liseleri arasında yapılan ön eleme turunda birinci olarak İzmir’i temsil etmeye hak kazanan Bergama 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 27 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde gerçekleştirilen finalde de büyük bir başarı gösterdi. Yarışmada, Güldem Anayurt, Sedef Eker ve Özlem Ümmühan Şapçı adlı öğrenciler, sağlık alanında sorulan soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi oldular.

Yarışmanın final turunda, 6 il temsilcisi okul arasında büyük bir çekişme yaşandı. Son soruya doğru yanıt vererek birinci olan Bergama 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, tüm yarışmacı iller tarafından ayakta alkışlandı.

Bergama 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Vekili Metin Turan, yarışmaya katılmalarında destek sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bergama Belediyesi ve Fikret Ürper’e teşekkür etti ve bu önemli başarıyı tüm Bergama halkıyla paylaşmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Bergama Gündem Ekibi olarak kızlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz!

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.