Bergama YRP İlçe Başkanı şeriat çağrısı nedeniyle görevden alındı

Bergama YRP İlçe Başkanı şeriat çağrısı nedeniyle görevden alındı
Yayınlama: 12.08.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi İzmir Bergama İlçe Başkanı Yunus Ari, sosyal medyada yaptığı şeriat çağrısı sonrası görevden alındı. Parti yönetimi, Ari’nin açıklamalarının parti tüzüğü ve disiplinine aykırı olduğunu belirtti.

Bergama’da Yeniden Refah Partisi’nin ilçe başkanlığını yürüten Yunus Ari, X platformunda (eski adıyla Twitter) yaptığı bir paylaşımda şeriat için referandum çağrısında bulundu. Bu paylaşımda, şeriat isteyenlerin oy oranının yüzde 50’nin üzerinde olduğunu iddia ederek, partisinin genel başkanı Fatih Erbakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı etiketledi. Ancak bu mesaj kısa sürede kaldırıldı.

Ari’nin bu açıklamaları, parti içerisinde büyük tepkilere yol açtı. Sosyal medya hesabında şeriat çağrısının yanı sıra başka tartışmalı içeriklerin de yer aldığı ortaya çıktı.

Yeniden Refah Partisi’nin resmi X hesabından yapılan açıklamada, Yunus Ari’nin paylaşımlarının partinin değerleri ve politikalarıyla bağdaşmadığı, bu nedenle Ari’nin görevden alındığı belirtildi. Parti, bu kararı disiplin ve tüzük kurallarına uygun olarak aldığını vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.