Bergama’da 102. Kurtuluş Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Bergama’da 102. Kurtuluş Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı
Yayınlama: 14.09.2024
A+
A-

Bergama, düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü coşkulu bir şekilde kutladı. Etkinlikler kapsamında Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, yaptığı konuşmada, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kurtuluş mücadelesinde emeği geçen herkesi minnetle andı. Çelik, “Bugünlere onların fedakarlıkları sayesinde ulaştık. Geleceğimiz için daha çok çalışmamız gerekiyor,” diyerek bu tarihi günde özellikle gençlerin eğitimine dikkat çekti.

Törende Anlamlı Mesajlar

Bergama Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, Kaymakam Avni Oral, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarda konuşan Başkan Çelik, Mondros Ateşkes Antlaşması sonrası başlayan işgale ve Bergama’nın zorlu mücadelesine değindi. Çelik, “Bergama, 1919’da iki kez işgale uğradı ve 3 yıl boyunca esaret altında kaldı,” diyerek tarihin önemli noktalarını hatırlattı.

“Çalışmaya Devam Etmeliyiz”

Başkan Çelik, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinin Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başladığını vurgulayarak, “Bugün bağımsız bir Türkiye ve özgür bir Bergama’da yaşıyoruz. Ancak yapmamız gereken daha çok şey var,” dedi. Çelik, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Bergama’nın geleceğine yönelik hedeflere odaklanması gerektiğini belirterek, gençlerin uluslararası nitelikte bir eğitim almasının önemine dikkat çekti.

Halk Oyunlarıyla Coşkulu Kutlama

Kutlamalar, Türkiye Kuva-yi Milliye Mücahitler Derneği Bergama Şubesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle renklendi. Ardından öğrencilerden Gülce Delen, “Bergama” isimli şiirini okudu. Törenler, Bergama Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekipleri ile Kılıç Kalkan Derneği’nin gösterileriyle sona erdi.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Konseri

14 Eylül etkinlikleri akşam saat 20.00’de Asklepion Antik Tiyatro’da İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın vereceği konserle devam edecek. Konser öncesi ise Bergama Kültür ve Sanat Vakfı’nın 35. yıl dönümü onuruna düzenlenecek ödül töreni gerçekleştirilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.