Deprem konutları teslim ediliyor: Hatay’dan sonraki adres Gaziantep

Deprem konutları teslim ediliyor: Hatay’dan sonraki adres Gaziantep
Yayınlama: 04.02.2024
A+
A-

Gaziantep’te depremzedeler için yapılan deprem konutlarında sona gelindi. Yapımı tamamlanan Nurdağı ve İslahiye’deki deprem konutları bugün kura ile teslim edilecek. Deprem konutlarının hak sahiplerine teslim edileceği törene katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep’e geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asrın felaketinin birinci yılında deprem bölgesindeki il ziyaretlerine devam ediyor. Hatay’ın ardından adres bu kez Gaziantep oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’da olduğu gibi Gaziantep’te de Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’ne katılacak. İslahiye’de düzenlenecek törende 10 bin 90 konut hak sahiplerine teslim edilecek.

NURDAĞI VE İSLAHİYE’DE DEPREM KONUTLARI

Gaziantep’te depremzedeler için yapılan deprem konutlarında sona gelindi.

Nurdağı ilçesinde 8,5 ay önce yapımına başlanan Başpınar ile Bademli mevkiinde toplam 141 bloktan oluşan 2 bin 509 konut inşa ediliyor. 

Konutlar zemin artı 3 ve 4 kat olarak inşa edilirken 141 bloktan oluşan projede 28 blok ve 640 deprem konutu tamamlandı.

İslahiye’de toplamda 17 bloktan oluşan ve 4 bloğu 3+1, 13 bloğu 2+1 olan içerisinde ortak yaşam alanları ve çocuk oyun alanları bulunan toplam 405 deprem konutunun yapımı tamamlandı.

69 KÖYEVİ TAMAMLANDI

Mesthöyük, Gedikli, Naimler köyünde yapımı tamamlanan toplam 69 köyevi de törenle sahiplerine teslim edilecek.

Mesthöyük, Gedikli, Naimler, Kırışkal, İncirli, Çakmak ve Nogaylar olmak üzere 7 köyde toplam 310 köyevinin inşası ise devam ediyor.

HASTANE AÇILIŞI DA YAPILACAK

Erdoğan Gaziantep Şehir Hastanesi’nin de açılışını yapacak. Şahinbey ilçesinde bulunan hastanenin bin 875 yatak kapasitesi bulunuyor. Gaziantep Şehir Hastanesinde 335 poliklinik, 259 yoğun bakım yatağı, 30 diyaliz yatağı ve 64 ameliyathane yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesindeki ziyaretleri kapsamında 6 Şubat’ta da Kahramanmaraş’a gidecek. Takip eden günlerde ise sırasıyla Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ’ı ziyaret edecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.