İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Arbede: Eşki ve Ak Parti’li Üyeler Karşı Karşıya Geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Arbede: Eşki ve Ak Parti’li Üyeler Karşı Karşıya Geldi
Yayınlama: 13.09.2024
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Ak Parti Balçova Meclis Üyesi Abdulhakim Evin’in CHP Genel Başkanı ve Gezi olayları hakkında kullandığı ifadeler, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin tepkisine yol açtı. Eşki, “CHP Genel Başkanına kimse hakaret edemez” diyerek sözlü olarak müdahalede bulundu. Bunun üzerine Ak Parti ve CHP’li meclis üyeleri arasında arbede çıktı.

Meclis Gerginleşti
Olay, Ak Parti’li Abdulhakim Evin’in konuşmasında CHP Genel Başkanı’na yönelik eleştirilerde bulunmasıyla başladı. Eşki, bu duruma tepki göstererek “CHP Genel Başkanı’na kimse hakaret edemez, haddini bileceksin” ifadelerini kullandı. Sözlerinin ardından meclis üyeleri arasında çıkan tartışma, kısa sürede arbedeye dönüştü.

Eşki: CHP Genel Başkanı’na Laf Ettirmem
Arbedenin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, meclise ara verdi. Ömer Eşki, olay sonrasında sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Eşki, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu akşam İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde talihsiz bir olay yaşandı. Ak Parti’li Balçova meclis üyesi, Gezi sürecine ve eylemlerine “Vandallıktır” deme aymazlığında bulundu. Ben daha dün Gezi eylemleri sürecinde tutuklanan ve o tarihten bu yana haksız biçimde cezaevinde tutulan Tayfun Kahraman’ın ailesini Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile evinde ziyaret ettim. Asıl vandallık insanların haksız yere tutuklanmasıdır. Yetmedi, bir de önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında asılsız ithamlarda bulundu. Yalanla, hileyle kirlenmiş ağızlarına hiçbir CHP Genel Başkanının adını alamazlar. Ben Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nda yetişmiş, siyaseti oradan öğrenmiş Kemalist biriyim. Kimseye Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı hakkında laf da ettirmem, hakkında yalan söylenmesine de müsaade etmem.”

Ayrıca Eşki, Ak Parti grubunun ülkenin zorlu koşullarından kaçmak için gündemi değiştirmeye çalıştığını, ancak buna izin vermeyeceklerini belirterek, işçi, işsiz ve emeklinin dertleriyle ilgilenmeye devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: İz Gazete

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.