İZSU açıkladı: Bergama’da tarihi mirasa zarar vermeden altyapı çalışmaları sürüyor

İZSU açıkladı: Bergama’da tarihi mirasa zarar vermeden altyapı çalışmaları sürüyor
Yayınlama: 28.02.2024
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü, Bergama ve Foça’da vatandaşlara daha kaliteli altyapı hizmeti sunabilmek adına önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. Özellikle Bergama’da yer alan ve tarihi bir miras olan Selinos Antik Kanalı çevresindeki atık su hattı çalışmaları, bölge sakinlerinin yaşam kalitesini artırırken, tarihi dokuya zarar vermemek için büyük bir titizlikle yürütülüyor.

İzmir’in tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen ilçeleri Bergama ve Foça, İZSU Genel Müdürlüğü’nün dikkat çeken altyapı projelerine ev sahipliği yapıyor. İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ve beraberindeki teknik ekip, ilçelerde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. 

Selinos Antik Kanalı’nda Hassas Çalışma

Bergama’nın kalbinde yer alan Selinos Antik Kanalı üzerindeki atık su hattı çalışmaları, çevre ve insan sağlığını koruma amacı güdüyor. Yaklaşık 3 kilometrelik kanalizasyon hattı ve 500 metre parsel bağlantısının inşası, bölgedeki evsel atık suların doğrudan Selinos Deresi’ne akmasının önüne geçecek. 

Tarihi Dokunun Korunması Öncelikli

Bergama’nın İslamsaray Mahallesi’nde bulunan ve 2 bin 500 yıl öncesine dayanan Selinos Antik Kanalı, bu altyapı çalışmaları sırasında özel bir öneme sahip. Anıtlar Yüksek Kurulu, DSİ ve Bergama Müze Müdürlüğü ile koordineli şekilde yürütülen çalışmalar, arkeolog gözetiminde devam ediyor. 

Bergama’nın Altyapı Sorunlarına Çözüm

Bergama’nın Yukarıada ve Zeytindağ mahallelerinde içme suyu hatları yenileniyor, bu sayede vatandaşlar temiz ve güvenilir içme suyuna kavuşuyor. Aynı zamanda, Tepeköy, Yalnızev, Kadriye gibi mahallelerde atık su ve yağmur suyu şebekesi çalışmaları da devam ediyor. Zeytindağ Mahallesi’nde ise günlük 400 metreküp kapasiteli yeni bir paket atık su arıtma tesisi kurulması planlanıyor.

Foça’da Atık Su Şebekesi Genişliyor

Foça ilçesinin yeni yerleşim alanlarına yönelik atık su şebeke hattı çalışmaları da İZSU’nun önem verdiği projeler arasında. Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi’ne 7,2 kilometrelik atık su şebekesi kazandırılıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.