Kayseri’de Taciz Olayı Sonrası Provokatif Eylemler: 474 Kişi Gözaltında

Kayseri’de Taciz Olayı Sonrası Provokatif Eylemler: 474 Kişi Gözaltında
Yayınlama: 02.07.2024
A+
A-

Kayseri’de 7 yaşındaki Suriyeli bir kız çocuğunun akrabası tarafından tacize uğramasının ardından başlayan gerilim, Türkiye’nin çeşitli illerine yayıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşanan olaylar sonrası 474 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Kayseri’deki olayın ardından birçok şehirde Suriyelilere yönelik provokatif eylemler yapıldığını belirtti. Bu eylemler sonucunda yasa dışı yollarla hareket eden 474 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Gözaltına alınanların 285’inin çeşitli suçlardan adli kayıtlarının bulunduğu tespit edildi. Bu suçlar arasında göçmen kaçakçılığı, yaralama, uyuşturucu, yağma, hırsızlık, mala zarar verme, cinsel taciz, dolandırıcılık, parada sahtecilik, tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi suçlar yer alıyor.

Vatandaşlara provokasyonlara kapılmama ve sakin olmaları çağrısında bulunan Yerlikaya, “Hukuk dışı yollarla insanlara, çevreye ve mallara zarar vererek suç işlemeyelim. Devletimiz güçlüdür ve bu tür komploları kuranlar hak ettikleri karşılığı göreceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.