Köy okulunda “TOPRAK ANA” projesi!

Köy okulunda “TOPRAK ANA” projesi!
Yayınlama: 15.01.2024
A+
A-

Manisa’ya bağlı Kırkağaç ilçesinin Alacalar Köyünün Alacalar İlkokulunda Müdür Yetkili Sınıf Öğretmeni olarak görev yapmakta olan Fatih SAĞLAM’ın kuruculuğunu yaptığı proje, ülkemizin farklı şehirlerinden 9 öğretmen ve ülkemiz sınırları dışından 3 Romanyalı öğretmen olmak üzere toplam 12 proje üyesinden oluşmakta..

Peki bu projenin içeriği ve amacı nedir?

Ulusal ve Uluslararası bir proje olan e-twinning projesinin genel anlamda tarım üzerine kurulu meyve , sebze ve ülkemizin aktarlarında satılan insan sağlığına faydalı bitkilerin ve otların tanıtımı , faydaları , ürünler ile ilgili uzman görüşü ve sınıf içine getirilerek öğrencilere tanıtılan ve bu ürünlerle ilgili web2 araçları kullanılarak eğlenceli oyunlar haline getirilen ve öğrencilerde konu ile ilgili farkındalık yaratılması amaçlanan, çevresindeki ürünlere karşı ilgisini, dikkatini çekmek ve ürünleri öğrencilerine sevdirmeyi amaçlayan bir proje olduğunu görmekteyiz.

Güneşin , denizin faydaları …
İpek böceği fosilinin oluşumu..
Arının önemi , balın ve propolisin faydaları
Zeytin , zeytin yağı ,kantaron yağının önemi, faydaları …
Nar ve Şeker Pancarının önemi, faydaları..
Mevsimine uygun beslenmenin önemi ….
Ülkemizde satılan bitkilerin ve otların insan sağlığına faydaları ve önemi…

Bu doğrultuda ilk önce projeyi tanıtan sınıf panosunu öğrencileriyle birlikte hazırladılar.

Manisa Büyük Şehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu ” Arı Çiftliği” gezisine öğrencileriyle birlikte katılarak öğrencilerin de konuyla ilgili farkındalık yaratan Müdür Yetkili Sınıf Öğretmeni Fatih SAĞLAM , öğrencilerinin hem eğlendirici hem de uzman kişinin konu ile ilgili görüşlerini içeren eğitime öğrencilerini dahil ederek öğretici zaman geçirmelerini sağlamış.

Arı Çiftliği gezisinden sonra Alacalar ilkokulu öğrencilerinde çevreye , doğaya karşı olan farkındalıkları ve duyarlılıkları artmıştır . Okulun bahçesinde buldukları bir arıyı son yolculuğuna uğurlamışlardır.

Proje etkinliklerinden bir tanesi olan ” BESLENME DOSTU” etkinliğinin “KAHVALTI” ve ‘’ MEYVE TABAĞI’’ çalışmalarını yaparak sağlıklı yaşama , insan sağlığına faydalı ürünlere ve “YERLİ MALINA” öğrencilerinin dikkatini çekerek konu ile ilgili öğrencilerinde farkındalık oluşturmuş ve öğrencilerinin ürünleri sevmesini sağlamış.

Proje ile ilgili ürünlerin , sınıfına taşıyamadığı ürünlerin görsellerini sınıf ortamına taşıyarak sağlıklı ürünlere dikkat çekmiş, ürünlerle ilgili öğrencilerinde farkındalık oluşturmuş ve ürünleri öğrencilerine sevdirmiş.

Meyve, sebze ve ülkemizin aktarlarında satılan bitkilerin insan sağlığına faydalarını eğlenceli bir şekilde öğrencilerine sunan öğretmenimiz , Web 2 araçlarını kullanarak Çarkıfelek ve Bulmaca haline getirip oynatarak . ürünleri öğrencilerinin eğlenceli bir şekilde sevmesini sağlamış.

Ülkemizde aktarlarda satılan insan sağlığına faydalı bitki ve otları sınıf ortamına taşıyarak konuyla ilgili farkındalık oluşturmuşlar ve kış mevsimine uygun ürünleri öğrencilerine sevdirmiş.

Toprak Ana projesiyle ilgili erozyon deneyini sınıfa taşıyarak doğa sevgisi , doğaya karşı duyarlılık , doğanin güzelleşmesi adına doğaya katkıda bulunmak gibi kazanımları öğrencilerine aşılamayı amaçlayan öğretmenimiz bunun için sınıf ortamında “Erozyon Deneyi” yapmış.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.