Memur ve emeklilere yapılacak maaş zamları yarın belli oluyor

Memur ve emeklilere yapılacak maaş zamları yarın belli oluyor
Yayınlama: 02.07.2024
A+
A-

Yarın, milyonlarca memur ve emekli için önemli bir gün olacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak haziran ayı enflasyon verileriyle birlikte, memur ve emeklilerin yılın ikinci yarısında alacağı maaş zamları netleşecek.

Yaklaşık 16 milyon memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisi için uygulanacak zam oranı belirginleşecek. Aynı zamanda, memur maaş göstergelerine göre belirlenen pek çok kalemde de artış yapılacak.

Memur maaşlarının temmuz ayında artmasıyla, 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı ve engelli maaşı da zamlanacak. Şehit dul ve yetim aylıkları da bu kapsamda güncellenecek.

Kıdem tazminatı da artacak Çalışanlar için en önemli güvencelerden biri olan kıdem tazminatı da bu zamlardan etkilenecek. Kıdem tazminatı, her yıl çalışılan süre için 30 günlük brüt ücret üzerinden hesaplanıyor. Memur zammı, bu tazminatın tavan tutarının belirlenmesinde de rol oynayacak.

Böylece, yarın açıklanacak enflasyon verileri, memur ve emeklilerin yanı sıra kıdem tazminatı tavan tutarı gibi birçok önemli kalemin de geleceğini şekillendirecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.