Merkez Bankası Faiz Kararını Bugün Açıklıyor

Merkez Bankası Faiz Kararını Bugün Açıklıyor
Yayınlama: 27.06.2024
A+
A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, bugün saat 14.00’te Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplanarak yılın altıncı faiz kararını açıklayacak. Geçtiğimiz toplantıda, politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmuştu.

TCMB, geçtiğimiz yılın haziran ayından bu yana sıkı bir para politikası uyguluyor. En son mart ayında politika faizini yükselten Merkez Bankası, nisan ve mayıs aylarında bu oranı sabit bırakmıştı.

Ekonomistler, bugünkü toplantıda da politika faizinin yüzde 50’de sabit bırakılmasını bekliyor. Ekonomistlerin tamamı, faiz oranında bir değişiklik olmayacağı yönünde görüş bildirirken, yıl sonu için politika faizi beklentileri ise farklılık gösteriyor. Medyan değer yüzde 50 olarak hesaplanırken, bazı ekonomistler yıl sonunda faizin yüzde 47,5 ila yüzde 40 arasında değişebileceğini öngörüyor.

TCMB’nin piyasa katılımcıları anketine göre, cari ay ve 3 ay sonrası için politika faizi beklentisi yüzde 50 seviyesinde sabit kaldı. 12 ay sonrası için ise beklenti yüzde 37,11’den yüzde 35,90’a geriledi.

Bugünkü toplantıda alınacak karar, ekonomik dengeler ve piyasa beklentileri açısından büyük önem taşıyor. Tüm gözler, saat 14.00’te yapılacak açıklamaya çevrilmiş durumda.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.