MSB: Türk Bayrağına Saldırılara İzin Verilmeyecek, Gerekli Önlemler Alındı

MSB: Türk Bayrağına Saldırılara İzin Verilmeyecek, Gerekli Önlemler Alındı
Yayınlama: 04.07.2024
A+
A-

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye’de Türk bayrağına ve TIR’larına yönelik saldırılara sert tepki gösterdi. Bakanlık, bu tür provokatif eylemlerin dikkatle takip edildiğini ve gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

MSB’nin yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik yapılan bu eylemlere hiçbir şekilde izin verilmeyecektir” denildi. Sosyal medyada olayların devam ettiği yönünde yapılan paylaşımlara dikkat edilmesi gerektiği de vurgulandı.

25 Bin Uzman Erbaş Alımı

TSK, 2024 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı için 25 bin Uzman Erbaş alımı yapacak. 03-30 Haziran 2024 tarihleri arasında 115.883 adayın başvurusu alındı ve değerlendirme süreci devam ediyor. Bu süreç; yazılı sınav, fiziki yeterlilik testi, mülakat, sağlık muayenesi, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması işlemleri ve sınıflandırma aşamalarından oluşuyor.

Suudi Arabistan Savunma Bakanı’nın Ziyareti

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Halid Bin Selman El-Suud’un Türkiye ziyareti, askeri ilişkiler ve savunma sanayii iş birliğini geliştirmek amacıyla önemli bir adım olarak değerlendirildi. Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu kapsamında müşterek projeler üzerinde çalışılması hedefleniyor.

TSK’daki Kanun Değişiklikleri

TSK ile ilgili bazı kanunlarda yapılan değişikliklerle, personelin kimlik, görev veya faaliyetlerinin yayınlanmasıyla oluşabilecek güvenlik zafiyetlerinin önlenmesi, disiplin cezalarının mahkemelerce denetlenebilmesi ve uzman çavuşların yıllık izinlerini müteakip yıl kullanabilmesi gibi düzenlemeler getirildi.

Gösteri Uçuşları Devam Ediyor

Tasarruf tedbirleri kapsamında yurt içi gösteri uçuşlarında bazı kısıtlamalar yapılacak. Ancak, 20 Temmuz’da KKTC’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Ankara ve İstanbul’da yapılacak gösteri uçuşları planlandığı gibi gerçekleştirilecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri ise Cumhurbaşkanlığı programına göre planlanmaya devam ediyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.