Suriye’de Gerilim: Türk Ordusunun Binasına Girmeye Çalışan Provokatörler Uzaklaştırıldı

Suriye’de Gerilim: Türk Ordusunun Binasına Girmeye Çalışan Provokatörler Uzaklaştırıldı
Yayınlama: 01.07.2024
A+
A-

Dün gece Kayseri’de meydana gelen istismar olayı sonrası Suriye’nin Fırat Kalkanı operasyonu bölgesinde gerilim tırmandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, provokatörlerin Türk ordusunun kullandığı bir binaya girmeye çalıştığı ve askerlerin göstericileri havaya ateş açarak uzaklaştırdığı görüldü.

Azez’de Provokatör Saldırısı

Kayseri’deki istismar olayının ardından, Suriye’nin kuzeyindeki Azez’de Türkiye’den gelen sebze ve meyve yüklü tırlara provokatör bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Taşlarla tırlara zarar veren grup, daha sonra araçları ateşe verdi. Olaylar sırasında grubun tekbir getirdiği de dikkat çekti.

Mehmetçik Havaya Ateş Açtı

Terörden arındırılmış bölgede konuşlu Türk askerlerinin bulunduğu binaya da saldırı girişiminde bulunan provokatörler, Mehmetçik tarafından havaya ateş açılarak uzaklaştırıldı. Askerler, grubun bina bahçesi ve çevresine girmesini engellemeye çalıştı.

Türk Bayrağına Saygısızlık

Sosyal medyada yayılan bir başka görüntüde, Türkiye-Suriye sınırının sıfır noktasında toplanan bir grup, buldukları Türk bayrağını parçaladı. Grubun küstah hareketleri anbean kaydedildi.

Türk Plakalı Araçlara Saldırı

Türkiye sınırına giden Türk plakalı araçlara saldıran provokatörler, önünü kestikleri bir aracı alıkoyup zarar verdi. Aracın içindeki şoför ve yolcunun durumu hakkında henüz bilgi bulunmuyor.

Mare’de Emniyet Binasına Saldırı

Provokatör grupların, terörden temizlenmiş Mare’deki Emniyet binasını bastığı ve bina girişindeki Türk bayrağına saldırdığı görüldü. Bayrağı yırtarak yere atan grubun hareketleri kameraya yansıdı.

Gerginlik Devam Ediyor

Kayseri’deki olayların yankıları sürerken, Suriye’nin kuzeyindeki bu provokasyonların daha ne kadar devam edeceği bilinmiyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.